Vertrouwd door 130.000+ mensen voor hun voedingssupplementen

6 x heerlijke, eiwitrijke WLS ontbijt recepten

Eiwitten zijn cruciaal voor spierbehoud, groei en herstel. Zeker na je maagverkleining is het essentieel om eiwitrijke voeding op één te zetten. Waarom? Omdat je minder voedingsstoffen binnenkrijgt en absorbeert. Daarnaast verlies je niet alleen vet, maar ook spieren vooral tijdens de eerste maanden na een Gastric Bypass, Gastric Sleeve of ander type operatie. Begin daarom je dag goed met deze 6 heerlijke, eiwitrijke WLS ontbijt recepten!

1. Smoothie bowl

Verwen jezelf met een verrukkelijke smoothie bowl, boordevol proteïne. Dit ontbijtje is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens voedzaam. Gelukkig is een smoothie bowl zo klaar, dus kun je ‘m geregeld op het menu zetten. Varieer met je favoriete fruit, noten en andere ingrediënten om van dit ontbijt een pareltje te maken. Klik hier voor het recept.


2. Havermout met banaan

Kickstart je dag met een voedzame kom havermout met banaan. Havermout is perfecte brandstof, want het zit boordevol vezels en eiwitten. Daar krijg je energie van!

Voor een eenvoudig ontbijtje (1 portie) meng je 3 eetlepels havermout met 30 milliliter water en 50 milliliter magere of halfvolle melk. Verwarm een paar minuten. Snijd ½ banaan in plakjes terwijl je de havermout laat afkoelen. Bestrooi met kaneel en voeg 1 schepje Pure Whey Protein Naturel of Vanille toe. Top af met banaan en voilà, je ontbijt is klaar!


3. Havermoutpannenkoekjes

Pannenkoeken voor ontbijt? Yes, please! Kies dan wel voor deze variant met havermout voor een gezonde twist. Dankzij de havermout, melk en kwark zitten deze WLS-pannenkoekjes boordevol eiwitten. Wil je meer proteïne? Voeg dan een schepje Pure Whey Protein aan de kwark toe. Geloof ons, deze pannenkoekjes smaken net zo goed als dat ze eruitzien. Het recept vind je hier.


4. Toast met hüttenkäse, avocado en zalm

Op zoek naar een hemels gerecht? De combinatie van hüttenkäse, avocado en zalm is een match made in heaven! Ze smaken niet alleen geweldig, maar zitten ook vol eiwitten, gezonde vetten en calcium. Bovendien is dit ontbijtje supermakkelijk om te maken.

Voor 1 portie verdeel je 2 eetlepels hüttenkäse over 1 geroosterde volkoren boterham. Breng op smaak met zout en peper en beleg met 1 plak gerookte zalm en ¼ avocado. Yummy!


5. Griekse omelet met feta

Een lijstje met eiwitrijke WLS ontbijt recepten is niet compleet zonder eieren! Eieren zijn rijk aan proteïne en perfect voor het begin van de dag. Valt een gekookt eitje zwaar na je maagverkleining? Kies dan voor een omelet vanwege de luchtige textuur. Deze Griekse omelet met feta is een lekkere twist, klaar in een handomdraai en een feestje voor je smaakpapillen. Het recept vind je hier.


6. Avocado-banaan smoothie

Last but not least, hebben we een krachtige ontbijt smoothie voor je. Smoothies zijn perfect tijdens de eerste fase na je maagverkleining, maar ook als ’s ochtends liever met iets vloeibaars ontbijt. Deze avocado-banaan smoothie is een glas vol goede brandstof! 

Snijd voor 1 portie ½ banaan en ¼ avocado klein. Voeg ze toe aan een blender samen met 50 milliliter magere of halfvolle melk, 1 eetlepel kwark en 1 schepje Pure Whey Protein Naturel of Vanille. Mix het geheel en klaar is je ochtendgeluk!

Trek in meer heerlijke, gezonde gerechten? Download onze BariBuddy app en krijg direct toegang tot meer recepten, volledig afgestemd op je maagverkleining.
Validated