Over FitForMe producten

Capsules of kauwtabletten; wat past bij mij?

Onze capsules slik je het makkelijkst door met een slokje water of een suikervrij drankje. Heb je nog moeite met het doorslikken van pillen? Probeer dan eens onze kauwtabletten.

De samenstelling van onze capsules en kauwtabletten is bijna hetzelfde. Het enige verschil is dat een kauwtablet geen ijzer en koper bevat. Hoge doseringen van ijzer en koper zijn namelijk niet lekker om op te eten. Het kan zelfs pijn doen wanneer je erop kauwt. Daarom krijg je bij kauwtabletten een apart Ferro-tablet met ijzer en koper. Onze tip: zorg dat er ten minste twee uur zit tussen het innemen van de kauwtablet (waar calcium in zit) en de Ferro-tablet. Calcium vermindert namelijk de opname van ijzer.

Tips voor het innemen van onze WLS-multivitamines

Multivitamines van FitForMe neem je elke dag in. Om die dagelijkse inname zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we een paar handige tips.

  • Neem je capsule in met een slokje water of een suikervrij drankje. Zo slik je hem makkelijker door. En vind je de smaak niet lekker? Innemen met koffie of iets anders kan ook, zodat je de smaak van de capsule of tablet niet proeft.
  • We vinden het heel belangrijk dat jij je goed voelt. Neem een capsule of kauwtablet daarom niet op een lege maag, maar na je lunch of diner of voor het slapen gaan. Zo verklein je de kans op misselijkheid.
  • Vind je de capsule te groot om in een keer door te slikken? Maak hem open en meng de inhoud door bijvoorbeeld appelmoes of ander fijngeprakt fruit. Zo krijg je die belangrijke vitamines en mineralen alsnog binnen.
  • Iedereen vergeet weleens iets. Toch is het na een maagverkleining belangrijk dat je iedere dag je benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Stel in je telefoon of agenda een herinnering in. Dan vergeet je nooit een innamemoment!

Wanneer moet ik starten met het innemen van de multivitamines?

We raden je aan om twee weken voor de maagverkleinende operatie alvast te beginnen met het innemen van multivitamines. Na de operatie is je maag- of spijsverteringstelsel veranderd. De ingreep heeft invloed op hoe goed jouw lichaam bepaalde voedingsstoffen verdraagt. Door eerder te beginnen met multivitamines, went je lichaam er alvast aan. Dit maakt het makkelijker om er na de operatie weer mee verder te gaan. In de eerste twee weken na de operatie moet je spijsverteringsstelsel nog herstellen. In die periode kun je dan ook beter geen multivitamines innemen.

Hoe vaak moet ik de multivitamines innemen?

Je neemt één capsule per dag in. Kies je voor kauwtabletten? Dan neem je één kauwtablet en één ijzer/koper-tablet in per dag. We ontwikkelen onze producten zo, dat die ene inname het risico op tekorten van vitamines en mineralen voldoende beperkt.

Hoe lang moet ik de multivitamines innemen?

De multivitamines neem je voor de rest van je leven in. Door de maagverkleining neemt je lichaam helaas minder vitamines en mineralen op. Om het risico op tekorten te verkleinen, blijf je als bariatrische patiënt je leven lang supplementen slikken. Wij ondersteunen je hier graag bij.

Waarom heb ik multivitamines nodig?

Na een maagverkleining kun je weinig eten, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt. Je verliest hierdoor gewicht, maar neemt ook minder goed belangrijke voedingsstoffen op. Om de kans op tekorten te verkleinen, kun je multivitamines nemen na je maagverkleining. Deze houden de vitamines en mineralen in je lichaam op peil. Zo blijf jij je vitaal voelen.

Waarom zit er geen calcium in jullie multivitamines?

Calcium is een belangrijke voedingsstof. Toch zit het niet in onze multivitamines. Calcium vermindert namelijk de opname van ijzer – een andere belangrijke voedingsstof die wél in onze multivitamines zit. Om te zorgen dat je alsnog voldoende calcium binnenkrijgt, vind je verschillende calciumsupplementen in ons assortiment. De benodigde hoeveelheid calcium voor jou hangt af van het type operatie. We raden je aan om zo’n 1500 à 2000 milligram per dag in te nemen, verspreid over innames van 500 milligram per keer. Dan neemt je lichaam de calcium het beste op. Jouw gezondheid en welzijn staan bij ons voorop. Daarom bevatten onze calciumsupplementen calciumnitraat – een vorm van calcium met de kleinste kans op bijwerkingen.

Allergenen, intoleranties en halal

Zijn de producten van FitForMe halal?

Ja, alle FitForMe-producten hebben een Halal-certificaat. We kregen hier zelfs een internationaal erkende certificering voor. Dit betekent dat ons gehele productieproces en alle gebruikte materialen voldoen aan de gestelde Halal-eisen.

Hoe groot zijn de capsules?

De meeste van onze capsules zijn ongeveer twee centimeter lang. Vind je het lastig om capsules door te slikken? Probeer dan eens onze kauwtabletten.

Hoe bewaar ik mijn FitForMe-producten?

Multivitamines en supplementen wil je, net als eten en drinken, zo goed mogelijk bewaren. Dan blijven ze vers. Bewaar de FitForMe-producten op een koele en droge plaats, uit de buurt van zonlicht. Beter niet naast de magnetron of oven dus. En zit het product in een potje? Sluit het deksel goed af na elk gebruik. Haal capsules of tabletten in blisterverpakkingen niet te lang voor gebruik uit de verpakking. Dit beïnvloedt de houdbaarheid van het product.