Blog

Recept: Zalmburgertjes met mierikswortelsaus

Anneloes van Vemde – WLS Recepten

Maart 2021

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en eten bij bijvoorbeeld een stamppot!

Ingrediënten

8 gram eiwit per stuk

Zalmburgertjes, 8 stuks

  • 250 gr zalm
  • 1 eiwit
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 lente-ui
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • Paar takjes peterselie
  • Paar takjes bieslook

 

Mierikswortelsaus

  • 200 ml Griekse yoghurt (2%)
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 1 augurk
  • 1 paar takjes bieslook
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Stap 1 Snij de zalm in stukken en snipper de lente-ui, knoflook en kruiden. Plaats alle ingrediënten voor de zalmkoekjes in een keukenmachine en maal het geheel tot een zacht deeg. Wanneer je geen keukenmachine hebt, kun je alle ingrediënten zeer fijnsnijden en goed door elkaar mengen.

Stap 2 Vorm 8 kleine hamburgertjes van het deeg. Verhit een eetlepel vloeibare margarine of plantaardige olie in een koekenpan. Bak ze hamburgertjes voor 4 minuten aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.

Stap 3 Snij voor de saus de augurk en bieslook fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Zalmburgertjes

Anneloes van Vemde – WLS Recepten: https://wlsrecepten.nl/

 

Heb jij wat te vieren? Feestelijk eten kan ook met een maagverkleining. Bekijk het kerstmenu van Anneloes, geschikt voor meerdere feestelijke gelegenheden.

Praat mee op Facebook en Instagram