Blog

Recept: Kip Teriyaki Salade

Anneloes van Vemde – WLS Recepten

Mei 2021

Als geen ander weet jij hoe belangrijk eiwitten zijn na de maagverkleining. Creatief je eiwitten eten is na verloop van tijd best lastig. Anneloes weet raad! Een salade met een Oosters tintje met veel eiwitten. Maak het recept!

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram kipfilet

1 zakje gemengde sla á 75 gram

100 gram groene aspergetips

100 gram taugé

1 handje cashewnoten

1 cm gember

6 eetlepels sojasaus

1 limoen

1 tenen knoflook

kipsalade

Bereidingswijze:

Stap 1 – Maak de teriyakisaus door het sap van de limoen te mengen met de sojasaus, uitgeperste knoflook en geraspte gember.

Stap 2 – Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipstukjes goudbruin. Giet de teriyakisaus erbij en laat op hoog vuur meebakken tot een deel van de saus verdampt is. Voeg de laatste minuut de taugé toe.

Stap 3 – Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af. Kook de asperges voor 2 minuten.

Stap 4 – Verdeel de sla over 2 borden, leg de asperges en kipfilet hier bovenop en strooi de cashewnoten er overheen.

Anneloes van Vemde – WLS Recepten: https://wlsrecepten.nl/

 

Heb jij wat te vieren? Feestelijk eten kan ook met een maagverkleining. Bekijk het kerstmenu van Anneloes, geschikt voor meerdere feestelijke gelegenheden.

Praat mee op Facebook en Instagram